Veelgestelde vragen over montage

FAQ Montage

Montage Vitosol 200-T Liggende montage

? Hoe bevestig ik het frame op de ballast (bv staalconstructie of betontegels) ?

! Bij een bevestigingsframe voor montage op een plat dak (liggend) worden de volgende componenten geleverd:
Vitosol 200 T montageframe onderdelenoverzicht Resol Viessmann rivusol

nr 10 is het bevestigingshaakje wat zowel voor de collectorbevestiging als voor het profiel op de ballast gebruikt kan worden (7175349) Een zakje met T-bouten (12) is te bestellen met bestelnr. 7175265. Bestelnummers kunnen na verloop van tijd wijzigen wegens productoptimalisatie. Onderstaande foto laat in detail de bevestiging zien.
Montagedetail Vitosol 200T SP2 montageframe liggende montage zonnecollector solar

 

Expansievat en stagnatiekoeler

Expansievat in aanvoer of retour

? Plaats ik het expansievat in de aanvoer- of in de retourleiding?

! Normaal word het expansievat en de daarvoor geschakelde stagnatiekoler in de retourleiding geplaatst. Afhankelijk van de plaats van de temperatuurgevoelige onderdelen, zoals bijvoorbeeld pompen, flowmeters, en dergelijke, kan het (indien men regelmatig stagnatie verwacht) zinvol zijn om het expansievat en koellichaam in de aanvoer te plaatsen. De retourleiding wordt dan niet meer met stoom belast, maar staat ook niet meer als afkoelleiding ter beschikking. Het programma SOLSEC kan behulpzaam zijn bij de keuze waar men het expansievat plaatst, en berekend tevens de inhoud hiervan, alsmede het benodigd koelvermogen en de installatieinhoud.

SOLSEC dimensioneringsvoorbeeld

? Boilers worden geleverd met een passieve anode .Is een actieve anode zinvol?

! Een passieve anode, ook wel opofferingsanode genoemd, moet men periodiek om het jaar inspecteren en indien nodig vervangen. Een actieve anode wordt niet aangetast en is onderhoudsvrij, mits goed gemonteerd en aangesloten. Raadpleeg de handleiding hiervoor.