Welkom!

Zonne-energie is hot

Welkom op de site over thermische zonne-energie. Hier vind u alles over thermische zonne-energie. De laatste nieuwtjes, veel productinformatie, het handboek over zonnecollectoren, software om berekeningen te maken, zoals berekenen hoe groot een zonneboiler moet zijn;Berekenen wat een keertje douchen kost, De benodigde energie berekenen met Q=m.c.ΔT, conversie van GJ naar kWh en van kWh naar GJ. Ook kan men berekenen wat de afstand minimaal moet zijn tussen twee rijen zonnecollectoren op een plat dak om geen last van schaduw te hebben. Tevens kan men leidingdiameterberekeningen en leidingweerstand berekenen, wat vooral handig is voor middelgrote systemen. De vuldruk en de voordruk van het solaire expansievat kan men uitrekenen. Aan de hand van de gegevens die op het Solar Keymark staan kan men ook de opbrengst van een zonnecollector en het collectorrendement berekenen. Dit is een ideale manier om zonnecollectoren onderling te vergelijken. Met SOLCAL kan men berekenen hoe de fabrikant zijn energielabel berekend. Lees en reken aan stilstandsverliezen van opslagvaten. Bereken hoeveel zonnecollectoren er nodig zijn voor een zwembad. Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor mijn zonneboiler? Verder vind men hier veel praktische tips, voorbeelden van installaties met schema, achtergrondinformatie, enz. De site is bedoeld voor professionals en beginners. Voor grote collectieve systemen, maar ook voor degene die overweegt om zijn eigen woning te voorzien van zonnecollectoren. Welk systeem is voor mij het beste? Hoe groot moet mijn zonneboiler zijn ? Hoeveel kost een zonneboiler en hoe vraag ik een offerte aan? Kan ik ook verwarmen in de winter met zonnnecollectoren ? Wat kost het eigenlijk als ik 5 minuten onder de douche sta?

Welk systeem is voor mij het beste ? Conrad-banner
Hoe groot moet mijn zonneboiler zijn ?
Kan ik ook verwarmen in de winter met zonnnecollectoren ?

Het erepodium voor de beste opbrengst:Zonnepaneel
(PV-paneel)
Opbrengst ca. 0,6 GJ
(170 kWh) per m² per jaar

Bovenstaande gegevens per m² bruto oppervlakte. De brutooppervlakte omvat de werkelijke afmetingen van de zonnecollector (ISO 9806).


Subsidie op zonneboilers voor woonhuizen vanaf 1 januari 2017 verhoogd

Bereken uw iSDE-subsidie met de SOLCALmethode

Subsidie op zonneboilers voor woonhuizen vanaf 1 januari 2016

De subsidie geldt na aankoopdatum 1 januari 2016. Meer info op de site van de RVO : https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/kom-ik-aanmerking-voor-isde Subsidie zonneboiler 2016

Zonneboilers voor woonhuizen

1. Het renovatiesysteem
2. Nieuwe warmwaterinstallatie
3. Hoe groot moet mijn zonneboiler zijn ?
Het werkingsprincipe van de zonneboiler:
1. Het leegloopsysteem
2. Het gesloten systeem
3. De thermosyphon zonneboiler
4. De PV-boiler (met warmtepompboiler)
Financiële tool: opbrengst versus investering, terugverdientijd