Keurmerken

Keurmerken maken het mogelijk om zonder technische kennis een goed product te kiezen. Zodra het product het keurmerk van een onafhankelijke keuringsinstantie heeft verkregen kan men er van uit gaan dat men een goed product heeft. Tevens kan men op een eerlijke en onafhankelijke manier collectoren onderling vergelijken onder dezelfde testcondities. Onderstaand overzicht geeft aan wat het keurmerk inhoud, wat er getest word, en van welk logo het product voorzien wordt indien het de test gunstig doorstaat.

Beknopt overzicht keurmerken:
Keurmerk logo Omschrijving
Solar Keymark logo Dit keurmerk geeft aan dat de zonnecollector getest is volgens de norm EN12975. Wat deze norm inhoud is te lezen in a guide to the standard 12975
Solar Keymark logo  
Solar Keymark logo  
Zonnekeur logo

 

Het Zonnekeur-zonneboiler is geïntroduceerd om de kwaliteit van zonneboilers te waarborgen.

Het keurmerk wordt verleend wanneer een onafhankelijke partij (KIWA) heeft vastgesteld dat de zonneboiler voldoet aan de Europese norm EN 12976 en de relevante eisen in de Nederlandse bouw- en installatieregelgeving. Nadat het keurmerk is verleend, wordt voortdurend gecontroleerd of nog aan de eisen wordt voldaan.
Het Zonnekeur staat voor veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid van een zonneboiler. Naast deze basiskwaliteiten staat het keurmerk ook voor:

  • Een betrouwbare opgave van de energieopbrengst onder Nederlandse gebruiksomstandigheden;
  • Het voldoen aan de (strenge) Nederlandse regelgeving op het gebied van de bouw en de installatietechniek.
    (bron:www.zonnekeur.nl)
Zonnekeur logo  
vitosol doorstroomweerstand

Montagefilm Vitosol 200F: