Over deze site

Hoe is deze site tot stand gekomen en hoe is deze gemaakt?

In 2009 is de site vernieuwd met een DHTML-menu en met pagina's in HTML/XML met gebruik van PHP en Javascript voor de berekeningsprogramma's.

logo HTML5Deze site is in januari 2014 geheel vernieuwd. Het is nu een site in HTML5, en is gemaakt volgens het responsive webdesign principe. Dat betekend dat de informatie ook op een ipad of smartphone duidelijk weergegeven word. Het betekend ook dat de informatie op een smartphone anders is (lees: beperkter) dan de volledige desktopversie. Een nadeel is dat op dit moment oude internetbrowsers geen volledige ondersteuning bieden voor HTML5. Zodat met een oude browser, zoals bijvoorbeeld IE8, de HTML5 lay-out niet helemaal tot zijn recht komt. Tevens is het DHTML-menu vervangen door een CSS3 menu, en zijn de berekeningprogramma's in JQuery geprogrammeerd.

-Tekstpagina's worden gecentreerd weergegeven. Berekeningsprogramma's worden links uitgelijnd, zodat men eventueel een tweede window met data makkelijk kan openen en deze over kan tikken in de berekeningsprogramma's van deze site.

-Uitbreiding met Social media links. Informatie kan nu eenvoudig gedeeld worden via email, twitter, facebook en google+.

Eind 2022 is de site helemaal gerestyled. De formules van de berekeningsprogramma's wijzigen uiteraard niet, maar we hebben wel de energieprijzen wat actueler gemaakt. Waar vroeger 23 cent stond voor de elektriciteitsprijzen, staat nu 75 cent, en is er de mogelijkheid om een eigen tarief in te vullen. Tevens zijn de menu's aangepast en smartphonevriendelijk gemaakt. Gezien de hoge energieprijzen, stijgt ook het aantal bezoekers aan deze site. Daarom zullen we continu werken aan deze site om de actualiteit zoveel mogelijk te volgen.