Disclaimer

Disclaimer zonnecollector-info

-Wij zijn niet verantwoordelijk voor pagina’s van externe organisaties waarnaar verwezen wordt.

-Getracht is om op een niet commerciële manier een onafhankelijke site te maken met informatie over zonne-energie.
Echter, omdat onze ervaring gebaseerd is op projecten met merken waar wij ervaring mee hebben, zijn deze producten ruimschoots op deze site aanwezig. De fabrikanten van deze producten hebben echter geen enkele bemoeienis met deze site. Deze site is een particulier initiatief. Op- of aanmerkingen zijn welkom, via het contactformulier. Om de kosten van de site laag te houden is er reclame van google aanwezig op deze site. U kunt ons steunen door op een van die reclamelinks te klikken.

-De benadering van de technische gegevens is wezenlijk anders dan die van de meeste fabrikanten. Alle opbrengstgegevens zijn gebaseerd op de solarkeymark certificaten, en niet op de technische gegevens van de fabrikanten.

-Wij geven geen garantie inzake de juistheid of de volledigheid, noch het actueel zijn van de informatie op deze site.
U bent en blijft altijd zelf verantwoordelijk voor de installatie die u maakt, en de interpretatie van de informatie. Los daarvan zijn alle gegevens gebaseerd op praktijkervaring, Solarkeymarkcertificaten en documentatie van de leveranciers, en zijn wij uiterst zorgvuldig te werk gegaan bij het samenstellen van deze site.

-Deze site is een verzameling van relevante informatie voor grotere thermische zonnesystemen, alsmede ook voor zonneboilers in woonhuizen. Heeft u een leuke of leerzame foto? Aarzel dan niet en stuur hem naar ons toe. Wij nemen hem dan bij gebleken geschiktheid op in ons fotoalbum met voorbeeldprojecten.

-Nadat deze site in januari 2014 geheel vernieuwd was, is er nog eens in 2022 een nieuwe stijl toegepast. Het is nu een site in HTML5, en is gemaakt volgens het responsive webdesign principe. Dat betekend dat de informatie ook op een ipad of smartphone duidelijk weergegeven word. Sommige berekeningsprogramma's ogen beter op een desktop.

-Na de komst van het ErP-label en de daaraan gekoppelde iSDE-subidie zijn de opbrengstberekeningsprogramma's aangepast. Gebruik van deze programma's is voor eigen risico. De resultaten zijn indicatief. Bovendien worden de regels iedere keer aangepast door de overheid, dit kan deze site niet altijd bijbenen.